Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Výskyt kontaminujících plísní v potravinářských komoditách

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Dědová, Kristýna

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Cílem této práce bylo zaměřit se na plísně, které jsou častou příčinnou kažení potravin. Z obecného hlediska je popsán pozitivní a negativní význam jejich činnosti. Jednotlivé rody plísní jsou charakterizovány z hlediska výskytu a toxinogenity. Dále je v práci uveden přehled potravin, které jsou nejvíce ohroženy těmito plísněmi.

Popis

Klíčová slova

plíseň, kažení potravin, kontaminace, toxinogenní, výskyt, význam, fungi, food spoilage, contamination, toxigenic, occurrence, significance

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By