Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Azobarviva v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kielarová, Silvie

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je věnována potravinářským azobarvivům. Teoretická část je zaměřena na jejich chemické a fyzikální vlastnosti, využití v potravinářském průmyslu a rizika spojená s jejich konzumací. Dále jsou zde popsány metody jejich analýzy v potravinách. V praktické časti byl spektrofotometricky stanoven obsah azobarviv v několika nealkoholických nápojích.

Popis

Klíčová slova

azobarviva, potravinářská barviva, aditiva, spektrofotometrie, azo dyes, food dyes, additives, spectrophotometry

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By