Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Azobarviva v potravinách

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorKielarová, Silvie
dc.date.accepted2019-08-20
dc.date.accessioned2019-09-25T05:20:43Z
dc.date.available2019-09-25T05:20:43Z
dc.date.issued2019
dc.date.submitted2019-06-26
dc.description.abstractTato bakalářská práce je věnována potravinářským azobarvivům. Teoretická část je zaměřena na jejich chemické a fyzikální vlastnosti, využití v potravinářském průmyslu a rizika spojená s jejich konzumací. Dále jsou zde popsány metody jejich analýzy v potravinách. V praktické časti byl spektrofotometricky stanoven obsah azobarviv v několika nealkoholických nápojích.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with azo food dyes. The teoretical part is mainly about chemical and physical properties of azo dyes, their use in food industry and risks of their consumption. On top of that, there are described methods of analysis of azo food dyes in food. In the practical part the content of azo dyes was determined in several non-alcoholic beverages using spectrophotometry.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format48 s
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD40100
dc.identifier.stag37925
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/74107
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectazobarvivacze
dc.subjectpotravinářská barvivacze
dc.subjectaditivacze
dc.subjectspektrofotometriecze
dc.subjectazo dyeseng
dc.subjectfood dyeseng
dc.subjectadditiveseng
dc.subjectspectrophotometryeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleAzobarviva v potravináchcze
dc.title.alternativeAzo dyes in foodeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KielarovaS_Azobarviva_v_potravinach_LC_2019.pdf
Velikost:
2.14 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Azobarviva_v_potravinach_SK_2019_pd
Velikost:
552.86 KB
Formát:
Unknown data format
Popis:
Posudek vedoucího práce