Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Potravinové intolerance

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorTrnková, Eliška
dc.date.accepted2021-08-24
dc.date.accessioned2021-09-06T07:35:25Z
dc.date.available2021-09-06T07:35:25Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-16
dc.description.abstractTato bakalářská práce je literární rešerší na téma potravinové intolerance. Pojednává o potravinových intolerancích obecně, o jejich mechanismech, projevech, diagnostice a rozdílu mezi potravinovou intolerancí a alergií. Dále se věnuje jednotlivým intolerancím, konkrétně intoleranci laktózy, neceliakální glutenové senzitivitě a některým méně běžným intolerancím, jako jsou intolerance histaminu, salicylátů, kofeinu, glutamátů, FODMAP a fenylketonurie. Vždy je zmíněno také dietní řešení každé intolerance.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is a literary research on the topic of food intolerance. It deals with food intolerances in general, their mechanisms, manifestations, diagnosis, and the difference between food intolerance and allergies. It also addresses individual intolerances, namely lactose intolerance, non-celiac gluten sensitivity, and some less common intolerances such as intolerance of histamine, salicylates, caffeine, glutamate, FODMAP and phenylketonuria. The dietary solution of each intolerance is always mentioned.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifier.stag42519
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78333
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpotravinová intolerancecze
dc.subjectpotravinová alergiecze
dc.subjectlaktózová intolerancecze
dc.subjectneceliakální glutenová senzitivitacze
dc.subjectfood intoleranceeng
dc.subjectfood allergyeng
dc.subjectlactose intoleranceeng
dc.subjectnon-celiac gluten sensitivityeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titlePotravinové intolerancecze
dc.title.alternativeFood intoleranceeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
TrnkovaE_Potravinove_intolerance_MA_2021.pdf
Velikost:
1.46 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Potravinove_intolerance_ET_2021.pdf
Velikost:
68.21 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce