Publikace: Potravinové intolerance
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | |
| dc.contributor.author | Trnková, Eliška | |
| dc.date.accepted | 2021-08-24 | |
| dc.date.accessioned | 2021-09-06T07:35:25Z | |
| dc.date.available | 2021-09-06T07:35:25Z | |
| dc.date.issued | 2021 | |
| dc.date.submitted | 2021-07-16 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma potravinové intolerance. Pojednává o potravinových intolerancích obecně, o jejich mechanismech, projevech, diagnostice a rozdílu mezi potravinovou intolerancí a alergií. Dále se věnuje jednotlivým intolerancím, konkrétně intoleranci laktózy, neceliakální glutenové senzitivitě a některým méně běžným intolerancím, jako jsou intolerance histaminu, salicylátů, kofeinu, glutamátů, FODMAP a fenylketonurie. Vždy je zmíněno také dietní řešení každé intolerance. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis is a literary research on the topic of food intolerance. It deals with food intolerances in general, their mechanisms, manifestations, diagnosis, and the difference between food intolerance and allergies. It also addresses individual intolerances, namely lactose intolerance, non-celiac gluten sensitivity, and some less common intolerances such as intolerance of histamine, salicylates, caffeine, glutamate, FODMAP and phenylketonuria. The dietary solution of each intolerance is always mentioned. | eng |
| dc.description.defence | Studentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byla seznámena s posudkem vedoucího bakalářské práce. Studentka odpověděla na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier.stag | 42519 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/78333 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | potravinová intolerance | cze |
| dc.subject | potravinová alergie | cze |
| dc.subject | laktózová intolerance | cze |
| dc.subject | neceliakální glutenová senzitivita | cze |
| dc.subject | food intolerance | eng |
| dc.subject | food allergy | eng |
| dc.subject | lactose intolerance | eng |
| dc.subject | non-celiac gluten sensitivity | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Potravinové intolerance | cze |
| dc.title.alternative | Food intolerance | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- TrnkovaE_Potravinove_intolerance_MA_2021.pdf
- Velikost:
- 1.46 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Potravinove_intolerance_ET_2021.pdf
- Velikost:
- 68.21 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce