Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Potravinové intolerance

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Trnková, Eliška

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma potravinové intolerance. Pojednává o potravinových intolerancích obecně, o jejich mechanismech, projevech, diagnostice a rozdílu mezi potravinovou intolerancí a alergií. Dále se věnuje jednotlivým intolerancím, konkrétně intoleranci laktózy, neceliakální glutenové senzitivitě a některým méně běžným intolerancím, jako jsou intolerance histaminu, salicylátů, kofeinu, glutamátů, FODMAP a fenylketonurie. Vždy je zmíněno také dietní řešení každé intolerance.

Popis

Klíčová slova

potravinová intolerance, potravinová alergie, laktózová intolerance, neceliakální glutenová senzitivita, food intolerance, food allergy, lactose intolerance, non-celiac gluten sensitivity

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By