Publikace: Potravinové intolerance
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Trnková, Eliška
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma potravinové intolerance. Pojednává
o potravinových intolerancích obecně, o jejich mechanismech, projevech, diagnostice a rozdílu
mezi potravinovou intolerancí a alergií. Dále se věnuje jednotlivým intolerancím, konkrétně
intoleranci laktózy, neceliakální glutenové senzitivitě a některým méně běžným intolerancím,
jako jsou intolerance histaminu, salicylátů, kofeinu, glutamátů, FODMAP a fenylketonurie.
Vždy je zmíněno také dietní řešení každé intolerance.
Popis
Klíčová slova
potravinová intolerance, potravinová alergie, laktózová intolerance, neceliakální glutenová senzitivita, food intolerance, food allergy, lactose intolerance, non-celiac gluten sensitivity