Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorŠvecová, Blankacze
dc.contributor.authorRak, Zdeněk
dc.date.accepted2014cze
dc.date.accessioned2014-09-22T12:26:57Z
dc.date.available2014-09-22T12:26:57Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractPráce se zabývá nově používanou metodou k úpravě vzorku před analýzou zvanou QuEChERS. Dále je zde uvedeno, pro které analyty a matrice se nejčastěji využívá, historie a podstata metody. Hlavní zaměření práce je na využití metody QuEChERS v analýze potravin a popis konkrétních podmínek při aplikaci pro přípravu vzorku před analýzou pesticidů i jiných skupin analytů. Nakonec jsou shrnuty přednosti a nedostatky této metody.cze
dc.description.abstract-translatedThis work deals with a new method used for preparation of a sample called QuEChERS. Further, it specifies for which analytes and matrices is the method most commonly used, history and principle of the method. The main focus is on use of QuEChERS method in food analysis and description of the specific conditions when it is applied for sample preparation prior to the analysis of pesticides and other analytes. Finally, the strengths and weaknesses of this method are summarized.eng
dc.description.defenceStudent zodpověděl dotazy komise a obhájil bakalářskou práci.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format52 s.cze
dc.format.extent1730806 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD31157cze
dc.identifier.stag24040cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/57758
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPouze v rámci univerzitycze
dc.subjectQuEChERScze
dc.subjectpříprava vzorkucze
dc.subjectpotravinycze
dc.subjectpesticidycze
dc.subjectléčivacze
dc.subjectmykotoxinycze
dc.subjectsample preparationeng
dc.subjectfoodeng
dc.subjectpesticideseng
dc.subjectdrugseng
dc.subjectmycotoxinseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleMožnosti využití metody QuEChERS v analýze potravincze
dc.title.alternativeUtilization of QuEChERS method in food analysiseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ŠvecováB_Moznosti vyuziti_ZR_2014.pdf
Velikost:
370.59 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
RakZ_Moznosti vyuziti_BS_2014.pdf
Velikost:
1.65 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce