Publikace: Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Švecová, Blanka | cze |
| dc.contributor.author | Rak, Zdeněk | |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-09-22T12:26:57Z | |
| dc.date.available | 2014-09-22T12:26:57Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | Práce se zabývá nově používanou metodou k úpravě vzorku před analýzou zvanou QuEChERS. Dále je zde uvedeno, pro které analyty a matrice se nejčastěji využívá, historie a podstata metody. Hlavní zaměření práce je na využití metody QuEChERS v analýze potravin a popis konkrétních podmínek při aplikaci pro přípravu vzorku před analýzou pesticidů i jiných skupin analytů. Nakonec jsou shrnuty přednosti a nedostatky této metody. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This work deals with a new method used for preparation of a sample called QuEChERS. Further, it specifies for which analytes and matrices is the method most commonly used, history and principle of the method. The main focus is on use of QuEChERS method in food analysis and description of the specific conditions when it is applied for sample preparation prior to the analysis of pesticides and other analytes. Finally, the strengths and weaknesses of this method are summarized. | eng |
| dc.description.defence | Student zodpověděl dotazy komise a obhájil bakalářskou práci. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 52 s. | cze |
| dc.format.extent | 1730806 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31157 | cze |
| dc.identifier.stag | 24040 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/57758 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | QuEChERS | cze |
| dc.subject | příprava vzorku | cze |
| dc.subject | potraviny | cze |
| dc.subject | pesticidy | cze |
| dc.subject | léčiva | cze |
| dc.subject | mykotoxiny | cze |
| dc.subject | sample preparation | eng |
| dc.subject | food | eng |
| dc.subject | pesticides | eng |
| dc.subject | drugs | eng |
| dc.subject | mycotoxins | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin | cze |
| dc.title.alternative | Utilization of QuEChERS method in food analysis | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- ŠvecováB_Moznosti vyuziti_ZR_2014.pdf
- Velikost:
- 370.59 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- RakZ_Moznosti vyuziti_BS_2014.pdf
- Velikost:
- 1.65 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce