Publikace: Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Rak, Zdeněk
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Práce se zabývá nově používanou metodou k úpravě vzorku před analýzou zvanou QuEChERS. Dále je zde uvedeno, pro které analyty a matrice se nejčastěji využívá, historie a podstata metody. Hlavní zaměření práce je na využití metody QuEChERS v analýze potravin a popis konkrétních podmínek při aplikaci pro přípravu vzorku před analýzou pesticidů i jiných skupin analytů. Nakonec jsou shrnuty přednosti a nedostatky této metody.
Popis
Klíčová slova
QuEChERS, příprava vzorku, potraviny, pesticidy, léčiva, mykotoxiny, sample preparation, food, pesticides, drugs, mycotoxins