Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Možnosti využití metody QuEChERS v analýze potravin

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Rak, Zdeněk

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Práce se zabývá nově používanou metodou k úpravě vzorku před analýzou zvanou QuEChERS. Dále je zde uvedeno, pro které analyty a matrice se nejčastěji využívá, historie a podstata metody. Hlavní zaměření práce je na využití metody QuEChERS v analýze potravin a popis konkrétních podmínek při aplikaci pro přípravu vzorku před analýzou pesticidů i jiných skupin analytů. Nakonec jsou shrnuty přednosti a nedostatky této metody.

Popis

Klíčová slova

QuEChERS, příprava vzorku, potraviny, pesticidy, léčiva, mykotoxiny, sample preparation, food, pesticides, drugs, mycotoxins

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By