Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vitamín K v potravinách

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorKorecká, Lucie
dc.contributor.authorTobiášová, Hana
dc.date.accepted2017-08-23
dc.date.accessioned2017-09-19T08:24:46Z
dc.date.available2017-09-19T08:24:46Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-06-22
dc.description.abstractBakalářská práce je zaměřena na vitamín K, hlavně na jeho tři formy K1, K2 a K3. V první části je popsána jeho struktura, kde se nejčastěji vyskytuje, a jeho chemické a biochemické funkce. Další část je zaměřena na jeho výskyt a formu v potravinách a potravinových doplňcích. Jsou shrnuty i informace o tom, jaká onemocnění může vyvolat nedostatek vitaminu K. Dále jsou uvedeny metody stanovení vitaminu K, jako je diferenčně pulsní polarografie a vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC), která se jeví jako nejvhodnější metoda ke stanovení obsahu vitaminu K.cze
dc.description.abstract-translatedBachelor thesis is focused on vitamin K, mainly on its three forms K1, K2 and K3. In the first part there are description of its structure, where it is most common, and its chemical and biochemical functions. The next part is focused on its occurrence and its form in food and food supplements. Further, diseases caused by vitamin K deficiency are mentioned. Finally, methods used for laboratory determination of vitamin K, which are differential pulse polarography and especially by high performance liquid chromatography (HPLC) which seems to be the most appropriate method for determination of vitamin K.eng
dc.description.defenceStudentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format29 s.cze
dc.identifierUniverzitní knihovnacze
dc.identifier.signatureD37304cze
dc.identifier.stag30310
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/69352
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectvitamín Kcze
dc.subjectfyllochioncze
dc.subjectmenachinoncze
dc.subjectchromatografiecze
dc.subjecthypovitaminózacze
dc.subjectvitamin Keng
dc.subjectphylloquinoneeng
dc.subjectmenaquinoneeng
dc.subjectchromatographyeng
dc.subjecthypovitaminosiseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVitamín K v potravináchcze
dc.title.alternativeVitamine K in foodstuffseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
TobiasovaH_Vitamin-K_LK_2017.pdf
Velikost:
1016.84 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
KoreckaL_Vitamin-K_HT_2017.pdf
Velikost:
1.01 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce