Publikace: Vitamín K v potravinách
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Korecká, Lucie | |
| dc.contributor.author | Tobiášová, Hana | |
| dc.date.accepted | 2017-08-23 | |
| dc.date.accessioned | 2017-09-19T08:24:46Z | |
| dc.date.available | 2017-09-19T08:24:46Z | |
| dc.date.issued | 2017 | |
| dc.date.submitted | 2017-06-22 | |
| dc.description.abstract | Bakalářská práce je zaměřena na vitamín K, hlavně na jeho tři formy K1, K2 a K3. V první části je popsána jeho struktura, kde se nejčastěji vyskytuje, a jeho chemické a biochemické funkce. Další část je zaměřena na jeho výskyt a formu v potravinách a potravinových doplňcích. Jsou shrnuty i informace o tom, jaká onemocnění může vyvolat nedostatek vitaminu K. Dále jsou uvedeny metody stanovení vitaminu K, jako je diferenčně pulsní polarografie a vysokoúčinná kapalinová chromatografie (HPLC), která se jeví jako nejvhodnější metoda ke stanovení obsahu vitaminu K. | cze |
| dc.description.abstract-translated | Bachelor thesis is focused on vitamin K, mainly on its three forms K1, K2 and K3. In the first part there are description of its structure, where it is most common, and its chemical and biochemical functions. The next part is focused on its occurrence and its form in food and food supplements. Further, diseases caused by vitamin K deficiency are mentioned. Finally, methods used for laboratory determination of vitamin K, which are differential pulse polarography and especially by high performance liquid chromatography (HPLC) which seems to be the most appropriate method for determination of vitamin K. | eng |
| dc.description.defence | Studentka úspěšně obhájila bakalářskou práci a zodpověděla otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 29 s. | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna | cze |
| dc.identifier.signature | D37304 | cze |
| dc.identifier.stag | 30310 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/69352 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | vitamín K | cze |
| dc.subject | fyllochion | cze |
| dc.subject | menachinon | cze |
| dc.subject | chromatografie | cze |
| dc.subject | hypovitaminóza | cze |
| dc.subject | vitamin K | eng |
| dc.subject | phylloquinone | eng |
| dc.subject | menaquinone | eng |
| dc.subject | chromatography | eng |
| dc.subject | hypovitaminosis | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vitamín K v potravinách | cze |
| dc.title.alternative | Vitamine K in foodstuffs | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- TobiasovaH_Vitamin-K_LK_2017.pdf
- Velikost:
- 1016.84 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- KoreckaL_Vitamin-K_HT_2017.pdf
- Velikost:
- 1.01 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce