Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vitamín C v potravinách

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Królikowská, Iveta

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce je věnována vitamínu C, jeho struktuře, vlastnostem, funkcím. Dále je rozebrán jeho výskyt v potravinách s ohledem na přirozené zdroje a jeho přídavky do potravin. Poslední část je věnována možnostem jeho stanovení s popisem nejpoužívanějších metod.

Popis

Klíčová slova

vitamín C, kyselina askorbová, kyselina dehydroaskorbová, antioxidant, vysokoúčinná kapalinová chromatografie, vitamin C, ascorbic acid, dehydroascorbic acid, antioxidant, High Performance Liquid Chromatography

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By