Publikace: Vitamín C v potravinách
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Korecká, Lucie | |
| dc.contributor.author | Królikowská, Iveta | |
| dc.date.accepted | 2016-08-23 | |
| dc.date.accessioned | 2016-09-02T04:23:39Z | |
| dc.date.available | 2016-09-02T04:23:39Z | |
| dc.date.issued | 2016 | |
| dc.date.submitted | 2016-07-27 | |
| dc.description.abstract | Tato práce je věnována vitamínu C, jeho struktuře, vlastnostem, funkcím. Dále je rozebrán jeho výskyt v potravinách s ohledem na přirozené zdroje a jeho přídavky do potravin. Poslední část je věnována možnostem jeho stanovení s popisem nejpoužívanějších metod. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis is dedicated to vitamin C, its structure, properties and functions. Furthermore there is described its occurrence in foodstuffs with regard to natural sources and its utilization as an additive to the foods. The last section is focused on the determination of vitamin C. The most common methods are described. | eng |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 41 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D35511 | |
| dc.identifier.stag | 27733 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/65492 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Práce není přístupná | |
| dc.subject | vitamín C | cze |
| dc.subject | kyselina askorbová | cze |
| dc.subject | kyselina dehydroaskorbová | cze |
| dc.subject | antioxidant | cze |
| dc.subject | vysokoúčinná kapalinová chromatografie | cze |
| dc.subject | vitamin C | eng |
| dc.subject | ascorbic acid | eng |
| dc.subject | dehydroascorbic acid | eng |
| dc.subject | antioxidant | eng |
| dc.subject | High Performance Liquid Chromatography | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vitamín C v potravinách | cze |
| dc.title.alternative | Vitamine C in Food | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- KrolikowskaI_Viatmin C_LK_2016.pdf
- Velikost:
- 566.61 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- KrolikowskaI_Vitamin C_LK_2016.pdf
- Velikost:
- 2.07 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce