Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vitamín C v potravinách

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorKorecká, Lucie
dc.contributor.authorKrólikowská, Iveta
dc.date.accepted2016-08-23
dc.date.accessioned2016-09-02T04:23:39Z
dc.date.available2016-09-02T04:23:39Z
dc.date.issued2016
dc.date.submitted2016-07-27
dc.description.abstractTato práce je věnována vitamínu C, jeho struktuře, vlastnostem, funkcím. Dále je rozebrán jeho výskyt v potravinách s ohledem na přirozené zdroje a jeho přídavky do potravin. Poslední část je věnována možnostem jeho stanovení s popisem nejpoužívanějších metod.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis is dedicated to vitamin C, its structure, properties and functions. Furthermore there is described its occurrence in foodstuffs with regard to natural sources and its utilization as an additive to the foods. The last section is focused on the determination of vitamin C. The most common methods are described.eng
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format41 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD35511
dc.identifier.stag27733
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/65492
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupná
dc.subjectvitamín Ccze
dc.subjectkyselina askorbovácze
dc.subjectkyselina dehydroaskorbovácze
dc.subjectantioxidantcze
dc.subjectvysokoúčinná kapalinová chromatografiecze
dc.subjectvitamin Ceng
dc.subjectascorbic acideng
dc.subjectdehydroascorbic acideng
dc.subjectantioxidanteng
dc.subjectHigh Performance Liquid Chromatographyeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVitamín C v potravináchcze
dc.title.alternativeVitamine C in Foodeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KrolikowskaI_Viatmin C_LK_2016.pdf
Velikost:
566.61 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
KrolikowskaI_Vitamin C_LK_2016.pdf
Velikost:
2.07 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce