Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Třísloviny v čajích a bylinných nápojích

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce zkoumá problematiku čajů a bylinných nápojů s hlavním zaměřením na třísloviny. Práce zahrnuje literární rešerši, která poskytuje teoretický základ pro danou oblast. Dále jsou popsány základní postupy zpracování a přípravy čajů a bylinných nápojů. V rámci práce je definována a charakterizována povaha tříslovin, včetně popisu a vlastností základních typů přítomných v těchto nápojích. Diskutovány jsou i rozdíly ve složení tříslovin v závislosti na způsobu přípravy. Součástí práce je také diskuze o zdravotních aspektech konzumace zmíněných nápojů. Práce tak poskytuje ucelený pohled na význam tříslovin v čajích a bylinných nápojích. Poznatky z teoretické části byly ověřeny prostřednictvím senzorické analýzy, která potvrdila vliv způsobu přípravy na výsledné složení tříslovin v čaji.

Popis

Klíčová slova

čaj, třísloviny, taniny, senzorická analýza, zdravotní rizika, zdravotní benefity, tea, tannins, sensory analysis, health risks, health benefits

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By