Publikace: Vlastnosti ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.author | Vlach, Jan | |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-09-22T12:28:13Z | |
| dc.date.available | 2014-09-22T12:28:13Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | Teoretická část této práce je věnována popisu technologie výroby komerčně vyráběných ovocných šťáv a popisu metod stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Experimentální část je zaměřena na stanovení formolového čísla, titrační kyselosti, obsahu prolinu a stanovení refraktometrické sušiny. Tyto parametry byly sledovány u komerčně vyráběných ovocných šťáv a u čerstvě vymačkaných ovocných šťáv. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The theoretical part of the thesis describes the production technology of commercially produced fruit juices and the methods for determination the basic characteristics of fruit juices. Formol number, titratable acidity, proline content and refractometric solids were studied in commercially produced fruit juices and in freshly pressed fruit juices. | eng |
| dc.description.defence | Student přednesl bakalářskou práci a zodpověděl otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 43 s. | cze |
| dc.format.extent | 2310933 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31154 | cze |
| dc.identifier.stag | 24282 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/57969 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | ovocná šťáva | cze |
| dc.subject | formolové číslo | cze |
| dc.subject | prolin | cze |
| dc.subject | titrační kyselost | cze |
| dc.subject | refraktometrická sušina | cze |
| dc.subject | fruit juices | eng |
| dc.subject | formol number | eng |
| dc.subject | prolin | eng |
| dc.subject | titratable acidity | eng |
| dc.subject | refractometric dry basis | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vlastnosti ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce | cze |
| dc.title.alternative | The qualities of the commercial juices and the fresh fruit juices | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- HájekT_Vlastnosti ovocnych_JV_2014.pdf
- Velikost:
- 329.53 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- VlachJ_Vlastnosti ovocnych_TH_2014.pdf
- Velikost:
- 2.2 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce