Publikace: Vlastnosti ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Bakalářská práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Vlach, Jan
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Teoretická část této práce je věnována popisu technologie výroby komerčně vyráběných ovocných šťáv a popisu metod stanovení základních vlastností ovocných šťáv. Experimentální část je zaměřena na stanovení formolového čísla, titrační kyselosti, obsahu prolinu a stanovení refraktometrické sušiny. Tyto parametry byly sledovány u komerčně vyráběných ovocných šťáv a u čerstvě vymačkaných ovocných šťáv.
Popis
Klíčová slova
ovocná šťáva, formolové číslo, prolin, titrační kyselost, refraktometrická sušina, fruit juices, formol number, prolin, titratable acidity, refractometric dry basis