Publikace: Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | |
| dc.contributor.author | Zouhar, Jan | |
| dc.date.accepted | 2023-08-22 | |
| dc.date.accessioned | 2024-03-12T05:27:06Z | |
| dc.date.available | 2024-03-12T05:27:06Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.date.submitted | 2023-07-24 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zaměřuje na lepek, jeho význam v potravinářství a následně i jeho eliminaci z potravin - bezlepkovou výživu. Práce popisuje jednotlivé složky lepku a následně jejich analýzu. Dále se zabývá diagnostikou zdravotních obtíží souvisejících s lepkem a možnostmi léčby pacientů trpící některou z uvedených obtíží. V závěrečné časti jsou popsány hlavní benefity bezlepkové výživy a případně i její rizika. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor thesis focuses on gluten, its importance in the food industry, and its subsequent elimination from the food - gluten-free nutrition. The thesis describes individual components of gluten and then their analysis. Furthermore, the thesis deals with the diagnosis of gluten-related health problems and treatment options for patients suffering from any of these problems. In the final part, the main benefits of a gluten-free nutrition are described, as well as possible risks. | eng |
| dc.description.defence | Student seznámil členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byl seznámen s posudkem vedoucího bakalářské práce. Student odpovědět na otázky členů zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 60 s. | |
| dc.identifier.stag | 46194 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/82592 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | lepek | cze |
| dc.subject | bezlepková výživa | cze |
| dc.subject | analýza lepku | cze |
| dc.subject | diagnostika zdravotních potíží | cze |
| dc.subject | Gluten | eng |
| dc.subject | Gluten-free nutrition | eng |
| dc.subject | Gluten analysis | eng |
| dc.subject | Diagnosis of health problems | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.title | Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa | cze |
| dc.title.alternative | Importance and analysis of gluten in food, gluten-free nutrition | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- ZouharJ_Vyznam_a_analyza_MA_2023.pdf
- Velikost:
- 1.25 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Vyznam_a_analyza_JZ_2023.pdf
- Velikost:
- 68.02 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce