Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martin
dc.contributor.authorZouhar, Jan
dc.date.accepted2023-08-22
dc.date.accessioned2024-03-12T05:27:06Z
dc.date.available2024-03-12T05:27:06Z
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-07-24
dc.description.abstractTato bakalářská práce se zaměřuje na lepek, jeho význam v potravinářství a následně i jeho eliminaci z potravin - bezlepkovou výživu. Práce popisuje jednotlivé složky lepku a následně jejich analýzu. Dále se zabývá diagnostikou zdravotních obtíží souvisejících s lepkem a možnostmi léčby pacientů trpící některou z uvedených obtíží. V závěrečné časti jsou popsány hlavní benefity bezlepkové výživy a případně i její rizika.cze
dc.description.abstract-translatedThis bachelor thesis focuses on gluten, its importance in the food industry, and its subsequent elimination from the food - gluten-free nutrition. The thesis describes individual components of gluten and then their analysis. Furthermore, the thesis deals with the diagnosis of gluten-related health problems and treatment options for patients suffering from any of these problems. In the final part, the main benefits of a gluten-free nutrition are described, as well as possible risks.eng
dc.description.defenceStudent seznámil členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, poté byl seznámen s posudkem vedoucího bakalářské práce. Student odpovědět na otázky členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format60 s.
dc.identifier.stag46194
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/82592
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectlepekcze
dc.subjectbezlepková výživacze
dc.subjectanalýza lepkucze
dc.subjectdiagnostika zdravotních potížícze
dc.subjectGluteneng
dc.subjectGluten-free nutritioneng
dc.subjectGluten analysiseng
dc.subjectDiagnosis of health problemseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programHodnocení a analýza potravincze
dc.titleVýznam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživacze
dc.title.alternativeImportance and analysis of gluten in food, gluten-free nutritioneng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
ZouharJ_Vyznam_a_analyza_MA_2023.pdf
Velikost:
1.25 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Vyznam_a_analyza_JZ_2023.pdf
Velikost:
68.02 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce