Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Zouhar, Jan

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zaměřuje na lepek, jeho význam v potravinářství a následně i jeho eliminaci z potravin - bezlepkovou výživu. Práce popisuje jednotlivé složky lepku a následně jejich analýzu. Dále se zabývá diagnostikou zdravotních obtíží souvisejících s lepkem a možnostmi léčby pacientů trpící některou z uvedených obtíží. V závěrečné časti jsou popsány hlavní benefity bezlepkové výživy a případně i její rizika.

Popis

Klíčová slova

lepek, bezlepková výživa, analýza lepku, diagnostika zdravotních potíží, Gluten, Gluten-free nutrition, Gluten analysis, Diagnosis of health problems

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By