Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Zdravotní rizika spojená s konzumací pokrmů připravených ze syrového masa

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá zdravotními riziky spojené s konzumací připravených ze syrového masa, zejména japonských pokrmů sushi a sashimi a oblíbeného jídla u nás v České republice, čímž je tatarský biftek. Nejdříve práce uvádí vlastnosti a přípravu pokrmů ze syrového masa. Následně jsou popsány běžné patogenní bakterie, nemoci z nich způsobené a symptomy otravy. S konzumací pokrmů ze syrového masa je také spojována špatná využitelnost potravin pro člověka. V práci jsou také popsány způsoby eliminace rizik přenosu nemocí z potravin na člověka.

Popis

Klíčová slova

tatarský biftek, sushi, sashimi, otrava jídlem, patogenní bakterie, alimentární onemocnění, kontaminace, tartare beef steak, sushi, sashimi, food poisoning, pathogenic bacteria, foodborne illness, contamination

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By