Publikace: Zdravotní rizika spojená s konzumací pokrmů připravených ze syrového masa
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá zdravotními riziky spojené s konzumací připravených ze syrového masa, zejména japonských pokrmů sushi a sashimi a oblíbeného jídla u nás v České republice, čímž je tatarský biftek. Nejdříve práce uvádí vlastnosti a přípravu pokrmů ze syrového masa. Následně jsou popsány běžné patogenní bakterie, nemoci z nich způsobené a symptomy otravy. S konzumací pokrmů ze syrového masa je také spojována špatná využitelnost potravin pro člověka. V práci jsou také popsány způsoby eliminace rizik přenosu nemocí z potravin na člověka.
Popis
Klíčová slova
tatarský biftek, sushi, sashimi, otrava jídlem, patogenní bakterie, alimentární onemocnění, kontaminace, tartare beef steak, sushi, sashimi, food poisoning, pathogenic bacteria, foodborne illness, contamination