Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza přírodních antioxidantů přítomných ve švestkách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se věnuje analytickému stanovení antioxidantů obsažených ve švestkách. Teoretická část se zabývá popisem slivoně švestky, chemického složení plodu, popisem fytochemikálií a antioxidantů. Dále je pozornost věnována metodám úpravy vzorku před analýzou a teoretickým základům spektrofotometrických a chromatografických technik, které se pro stanovení antioxidantů využívají. Experimentální část je zaměřena na stanovení antioxidační aktivity extraktů připravených z mražených švestek, povidel a sušených švestek pomocí vybraných spektrofotometrických metod.

Popis

Klíčová slova

švestky, antioxidanty, antioxidační kapacita, extrakce, spektrofotometrie, plums, antioxidants, antioxidant capacity, extraction, spectrophotometry

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By