Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Soukup, Miloslav

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů, cukrů, tuků a bílkovin.

Popis

Klíčová slova

skenovací kalorimetrie, škrob, cukry, tuky, bílkoviny, scanning calorimetry, starch, sugars, fats, proteins

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By