Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorMálek, Jiřícze
dc.contributor.authorSoukup, Miloslav
dc.date.accepted2014cze
dc.date.accessioned2014-09-22T12:26:02Z
dc.date.available2014-09-22T12:26:02Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractCílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů, cukrů, tuků a bílkovin.cze
dc.description.abstract-translatedThe aim of this work is to present the most widely used thermal analysis technique and its use in the food industry. The first part deal with the technique of differential scanning calorimetry including practical settings DSC experiment and its modifications . The second major section examines its applicability to the study of the four major food components - starch, sugars, fats and proteins.eng
dc.description.defencePosluchač seznámil komisi se svojí bakalářskou prací. \par{ Dále reagoval na připomínky a zodpověděl otázky členů komise:\par} \par{ Jak by jste měřil Tg u škrobu?\par} \par{ Diskutujte vysokorychlostní ohřev u cukrů.\par} \par{ Diskutujte pojem karamelizace cukru, k jakým dějům při ní dochází?\par}cze
dc.description.departmentKatedra fyzikální chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format56 s.cze
dc.format.extent851824 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD31342cze
dc.identifier.stag23798cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/57601
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPouze v rámci univerzitycze
dc.subjectskenovací kalorimetriecze
dc.subjectškrobcze
dc.subjectcukrycze
dc.subjecttukycze
dc.subjectbílkovinycze
dc.subjectscanning calorimetryeng
dc.subjectstarcheng
dc.subjectsugarseng
dc.subjectfatseng
dc.subjectproteinseng
dc.thesis.degree-disciplineChemie a technická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technická chemiecze
dc.titleVyužití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářstvícze
dc.title.alternativeUtilization of differential scanning calorimetry in food processingeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
MalekJ_VyuzitiDiferencni_MS_2014.pdf
Velikost:
123.69 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
SoukupM_VyuzitiDiferencni_JM_2014.pdf
Velikost:
831.86 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce