Publikace: Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Málek, Jiří | cze |
| dc.contributor.author | Soukup, Miloslav | |
| dc.date.accepted | 2014 | cze |
| dc.date.accessioned | 2014-09-22T12:26:02Z | |
| dc.date.available | 2014-09-22T12:26:02Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.description.abstract | Cílem této práce je představit nejrozšířenější techniku termické analýzy a její využití v potravinářství. První část práce se zabývá samotnou technikou diferenční skenovací kalorimetrie včetně praktického nastavení DSC experimentu a jejími modifikacemi. Druhá hlavní část zkoumá její použitelnost pro studium čtyř hlavních potravinových složek ? škrobů, cukrů, tuků a bílkovin. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The aim of this work is to present the most widely used thermal analysis technique and its use in the food industry. The first part deal with the technique of differential scanning calorimetry including practical settings DSC experiment and its modifications . The second major section examines its applicability to the study of the four major food components - starch, sugars, fats and proteins. | eng |
| dc.description.defence | Posluchač seznámil komisi se svojí bakalářskou prací. \par{ Dále reagoval na připomínky a zodpověděl otázky členů komise:\par} \par{ Jak by jste měřil Tg u škrobu?\par} \par{ Diskutujte vysokorychlostní ohřev u cukrů.\par} \par{ Diskutujte pojem karamelizace cukru, k jakým dějům při ní dochází?\par} | cze |
| dc.description.department | Katedra fyzikální chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 56 s. | cze |
| dc.format.extent | 851824 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D31342 | cze |
| dc.identifier.stag | 23798 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/57601 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | cze |
| dc.subject | skenovací kalorimetrie | cze |
| dc.subject | škrob | cze |
| dc.subject | cukry | cze |
| dc.subject | tuky | cze |
| dc.subject | bílkoviny | cze |
| dc.subject | scanning calorimetry | eng |
| dc.subject | starch | eng |
| dc.subject | sugars | eng |
| dc.subject | fats | eng |
| dc.subject | proteins | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.title | Využití diferenční skenovací kalorimetrie v potravinářství | cze |
| dc.title.alternative | Utilization of differential scanning calorimetry in food processing | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- MalekJ_VyuzitiDiferencni_MS_2014.pdf
- Velikost:
- 123.69 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- SoukupM_VyuzitiDiferencni_JM_2014.pdf
- Velikost:
- 831.86 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce