Publikace: Stanovení profilu anorganických látek a vybraných organických kyselin při procesu pražení kávy
Diplomová práceNačítá se...
Datum
Autoři
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato diplomová práce se zabývá sledováním změn koncentrací vybraných organických a anorganických látek ve vzorcích kávy během procesu pražení. Teoretická část shrnuje chemické složení kávy, fyzikálně-chemické procesy probíhající při pražení, vlastnosti organických kyselin, obsah minerálních látek a možnosti jejich analytického stanovení. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci metody CZE-DAD pro analýzu organických kyselin, stanovení obsahu anorganických prvků metodou ICP-MS a statistické zpracování dat regresní analýzou metodou parciálních nejmenších čtverců (PLSR). Výsledky poskytují přehled o změnách koncentrací sledovaných analytů během různých fází pražení kávy.
Popis
Klíčová slova
káva, pražení, organické kyseliny, anorganické prvky, CZE-DAD, ICP-MS, coffee, roasting, organic acids, inorganic elements, CZE-DAD, ICP-MS