Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení profilu anorganických látek a vybraných organických kyselin při procesu pražení kávy

Diplomová práceEmbargo

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá sledováním změn koncentrací vybraných organických a anorganických látek ve vzorcích kávy během procesu pražení. Teoretická část shrnuje chemické složení kávy, fyzikálně-chemické procesy probíhající při pražení, vlastnosti organických kyselin, obsah minerálních látek a možnosti jejich analytického stanovení. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci metody CZE-DAD pro analýzu organických kyselin, stanovení obsahu anorganických prvků metodou ICP-MS a statistické zpracování dat regresní analýzou metodou parciálních nejmenších čtverců (PLSR). Výsledky poskytují přehled o změnách koncentrací sledovaných analytů během různých fází pražení kávy.

Popis

Klíčová slova

káva, pražení, organické kyseliny, anorganické prvky, CZE-DAD, ICP-MS, coffee, roasting, organic acids, inorganic elements, CZE-DAD, ICP-MS

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By