Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Aditivní látky v potravinách

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Portychová, Lenka

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je zaměřena na aditivní látky v potravinářství. Je zde popsána jejich historie, vlastnosti, dělení, použití, stanovení a příslušná legislativa v České republice, co se týče povolených přídatných látek a jejich uvádění na obalech potravin. Především je tato práce věnována čtyřem hlavním skupinám aditiv, což jsou potravinářská barviva, konzervanty, sladidla a antioxidanty.

Popis

Klíčová slova

aditivní látky, potravinářská barviva, konzervanty, sladidla, antioxidanty, additives, food dyes, preservatives, sweeteners, antioxidants

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By