Publikace: Aditivní látky v potravinách
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Adam, Martin | cze |
| dc.contributor.author | Portychová, Lenka | |
| dc.date.accepted | 2011 | cze |
| dc.date.accessioned | 2011-09-07T05:40:08Z | |
| dc.date.available | 2011-09-07T05:40:08Z | |
| dc.date.issued | 2011 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce je zaměřena na aditivní látky v potravinářství. Je zde popsána jejich historie, vlastnosti, dělení, použití, stanovení a příslušná legislativa v České republice, co se týče povolených přídatných látek a jejich uvádění na obalech potravin. Především je tato práce věnována čtyřem hlavním skupinám aditiv, což jsou potravinářská barviva, konzervanty, sladidla a antioxidanty. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This work is focused on the food additives. It describes their history, characteristics, classification, usage, determining and the relevant legislation in the Czech Republic in terms of permitted additives and their presentation on food packaging. In particular, the work is devoted to four main groups of additives, which are food dyes, preservatives, sweeteners and antioxidants. | eng |
| dc.description.defence | Studentka prezentovala svoji bakalářskou práci a seznámila členky komise se svými výsledky. Poté předseda komise přečetl posudek. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny položené otázky. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 42 s. | cze |
| dc.format.extent | 776999 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D25040 | |
| dc.identifier.stag | 15081 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/40915 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | bez omezení | cze |
| dc.subject | aditivní látky | cze |
| dc.subject | potravinářská barviva | cze |
| dc.subject | konzervanty | cze |
| dc.subject | sladidla | cze |
| dc.subject | antioxidanty | cze |
| dc.subject | additives | eng |
| dc.subject | food dyes | eng |
| dc.subject | preservatives | eng |
| dc.subject | sweeteners | eng |
| dc.subject | antioxidants | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Aditivní látky v potravinách | cze |
| dc.title.alternative | Additive compounds in foodstuffs | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- AdamM_Aditivni latky_LP_2011.pdf
- Velikost:
- 110.9 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího
Načítá se...
- Název:
- PortychováL_Aditivní látky_MA_2011.pdf
- Velikost:
- 758.79 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce