Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Aditivní látky v potravinách

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorAdam, Martincze
dc.contributor.authorPortychová, Lenka
dc.date.accepted2011cze
dc.date.accessioned2011-09-07T05:40:08Z
dc.date.available2011-09-07T05:40:08Z
dc.date.issued2011
dc.description.abstractTato bakalářská práce je zaměřena na aditivní látky v potravinářství. Je zde popsána jejich historie, vlastnosti, dělení, použití, stanovení a příslušná legislativa v České republice, co se týče povolených přídatných látek a jejich uvádění na obalech potravin. Především je tato práce věnována čtyřem hlavním skupinám aditiv, což jsou potravinářská barviva, konzervanty, sladidla a antioxidanty.cze
dc.description.abstract-translatedThis work is focused on the food additives. It describes their history, characteristics, classification, usage, determining and the relevant legislation in the Czech Republic in terms of permitted additives and their presentation on food packaging. In particular, the work is devoted to four main groups of additives, which are food dyes, preservatives, sweeteners and antioxidants.eng
dc.description.defenceStudentka prezentovala svoji bakalářskou práci a seznámila členky komise se svými výsledky. Poté předseda komise přečetl posudek. Následovala diskuze. Studentka odpověděla na všechny položené otázky.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format42 s.cze
dc.format.extent776999 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD25040
dc.identifier.stag15081cze
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/40915
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsbez omezenícze
dc.subjectaditivní látkycze
dc.subjectpotravinářská barvivacze
dc.subjectkonzervantycze
dc.subjectsladidlacze
dc.subjectantioxidantycze
dc.subjectadditiveseng
dc.subjectfood dyeseng
dc.subjectpreservativeseng
dc.subjectsweetenerseng
dc.subjectantioxidantseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleAditivní látky v potravináchcze
dc.title.alternativeAdditive compounds in foodstuffseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
AdamM_Aditivni latky_LP_2011.pdf
Velikost:
110.9 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
posudek vedoucího
Načítá se...
Náhled
Název:
PortychováL_Aditivní látky_MA_2011.pdf
Velikost:
758.79 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
bakalářská práce