Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorHájek, Tomáš
dc.contributor.authorKozumplíková, Kateřina
dc.contributor.refereeŠvecová, Blanka
dc.date.accepted2018-06-05
dc.date.accessioned2018-06-14T06:03:22Z
dc.date.available2018-06-14T06:03:22Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-05-11
dc.description.abstractTato diplomová práce se zabývá vlivem teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Teoretická část pojednává o klasických obilovinách, pseudoobilovinách, pohance a látkách v ní obsažených, antioxidantech, raw stravě, přípravě vzorku před analýzou a o vysokoúčinné kapalinové chromatografii. V rámci experimentální části byla optimalizována metoda pro stanovení fenolických látek jak metodou HPLC s UV a MS detekcí, tak metoda přípravy vzorku pohankových sušenek. Byl sledován vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových raw sušenkách. Na závěr práce byly výsledky vyhodnoceny a kriticky zhodnoceny.cze
dc.description.abstract-translatedThe aim of this work is to study influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits. The theoretical part focuses on the cereals, pseudocereals, buckwheat and important compounds which buckwheat contain, antioxidants, raw food, preparation sample before the analysis and about high performance liquid chromatography. The HPLC method with UV and MS detection and the preparation sample before the analysis were optimised for determination phenolic compounds in the buckwheat biscuits. The effect of the drying temperature of raw biscuits on the content of phenolic in compounds was investigated. In conclusion, the results were evaluated and critical appraised.eng
dc.description.defenceStudentka úspěšně obhájila diplomovou práci a zodpověděla otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format90 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD38769
dc.identifier.stag35620
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/70751
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectpohankacze
dc.subjectantioxidantycze
dc.subjectkyselá a alkalická hydrolýzacze
dc.subjectextrakcecze
dc.subjectvysokoúčinná kapalinová chromatografie s UV a MS detekcícze
dc.subjectbuckwheateng
dc.subjectantioxidantseng
dc.subjectacid and alkaline hydrolysiseng
dc.subjectextractioneng
dc.subjecthigh performance liquid chromatography with UV and MS detectioneng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkáchcze
dc.title.alternativeInfluence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuitseng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
KozumplikovaK_Vliv_teploty_TH_2018.pdf
Velikost:
3.66 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
HajekT_Vliv_teploty_KK_2018
Velikost:
1.37 MB
Formát:
Unknown data format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
SvecovaB_Vliv_teploty_KK_2018.pd
Velikost:
2.2 MB
Formát:
Unknown data format
Popis:
Posudek oponenta práce