Publikace: Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách
Diplomová práceopen access| dc.contributor.advisor | Hájek, Tomáš | |
| dc.contributor.author | Kozumplíková, Kateřina | |
| dc.contributor.referee | Švecová, Blanka | |
| dc.date.accepted | 2018-06-05 | |
| dc.date.accessioned | 2018-06-14T06:03:22Z | |
| dc.date.available | 2018-06-14T06:03:22Z | |
| dc.date.issued | 2018 | |
| dc.date.submitted | 2018-05-11 | |
| dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá vlivem teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Teoretická část pojednává o klasických obilovinách, pseudoobilovinách, pohance a látkách v ní obsažených, antioxidantech, raw stravě, přípravě vzorku před analýzou a o vysokoúčinné kapalinové chromatografii. V rámci experimentální části byla optimalizována metoda pro stanovení fenolických látek jak metodou HPLC s UV a MS detekcí, tak metoda přípravy vzorku pohankových sušenek. Byl sledován vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových raw sušenkách. Na závěr práce byly výsledky vyhodnoceny a kriticky zhodnoceny. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The aim of this work is to study influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits. The theoretical part focuses on the cereals, pseudocereals, buckwheat and important compounds which buckwheat contain, antioxidants, raw food, preparation sample before the analysis and about high performance liquid chromatography. The HPLC method with UV and MS detection and the preparation sample before the analysis were optimised for determination phenolic compounds in the buckwheat biscuits. The effect of the drying temperature of raw biscuits on the content of phenolic in compounds was investigated. In conclusion, the results were evaluated and critical appraised. | eng |
| dc.description.defence | Studentka úspěšně obhájila diplomovou práci a zodpověděla otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 90 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D38769 | |
| dc.identifier.stag | 35620 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/70751 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | pohanka | cze |
| dc.subject | antioxidanty | cze |
| dc.subject | kyselá a alkalická hydrolýza | cze |
| dc.subject | extrakce | cze |
| dc.subject | vysokoúčinná kapalinová chromatografie s UV a MS detekcí | cze |
| dc.subject | buckwheat | eng |
| dc.subject | antioxidants | eng |
| dc.subject | acid and alkaline hydrolysis | eng |
| dc.subject | extraction | eng |
| dc.subject | high performance liquid chromatography with UV and MS detection | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách | cze |
| dc.title.alternative | Influence of drying temperature on the content of phenolic compounds in buckwheat biscuits | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- KozumplikovaK_Vliv_teploty_TH_2018.pdf
- Velikost:
- 3.66 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- HajekT_Vliv_teploty_KK_2018
- Velikost:
- 1.37 MB
- Formát:
- Unknown data format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- SvecovaB_Vliv_teploty_KK_2018.pd
- Velikost:
- 2.2 MB
- Formát:
- Unknown data format
- Popis:
- Posudek oponenta práce