Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kozumplíková, Kateřina

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato diplomová práce se zabývá vlivem teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových sušenkách. Teoretická část pojednává o klasických obilovinách, pseudoobilovinách, pohance a látkách v ní obsažených, antioxidantech, raw stravě, přípravě vzorku před analýzou a o vysokoúčinné kapalinové chromatografii. V rámci experimentální části byla optimalizována metoda pro stanovení fenolických látek jak metodou HPLC s UV a MS detekcí, tak metoda přípravy vzorku pohankových sušenek. Byl sledován vliv teploty sušení na obsah fenolických látek v pohankových raw sušenkách. Na závěr práce byly výsledky vyhodnoceny a kriticky zhodnoceny.

Popis

Klíčová slova

pohanka, antioxidanty, kyselá a alkalická hydrolýza, extrakce, vysokoúčinná kapalinová chromatografie s UV a MS detekcí, buckwheat, antioxidants, acid and alkaline hydrolysis, extraction, high performance liquid chromatography with UV and MS detection

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By