Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivu

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČeslová, Lenkacze
dc.contributor.authorMartinková, Zdeňka
dc.date.accepted2009cze
dc.date.accessioned2009-09-03T15:34:40Z
dc.date.available2009-09-03T15:34:40Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractLiterární rešerše je věnována problematice antioxidantů především z pohledu jejich prospěšného vlivu na lidské zdraví. Dále je literární rešerše zaměřena na polyfenolické látky obsažené v chmelu a pivu a metod pro určení jejich antioxidační aktivity. Ke stanovení antioxidační aktivity polyfenolických látek v pivu byly použity tři optimalizované metody. Metody ABTS a DPPH, které jsou založeny na zhášení syntetických radikálů a metoda FRAP založena na redoxních vlastnostech železitého komplexu.cze
dc.description.abstract-translatedLiterature retrieval was elaborated focusing especially on the perspective of beneficial influence of antioxidants on human health. Further, the literature retrieval is focused on polyphenolic compounds contained in hops and beer and determination of their antioxidant activity. Three optimized metods were used to determine the antioxidant activity of polyphenolic compounds in beer. ABTS and DPPH methods are based on radical-scavenging activity of antioxidants. Method FRAP is based on ferric reducing antioxidant power.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format49 s.cze
dc.format.extent240626 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD21635cze
dc.identifier.signatureD21635
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/34585
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectAntioxidační aktivitacze
dc.subjectchmelcze
dc.subjectpivocze
dc.subjectpolyfenolické látkycze
dc.subjectAntioxidant Activityeng
dc.subjecthopseng
dc.subjectBeereng
dc.subjectpolyphenolic compoundseng
dc.thesis.degree-disciplineChemie a technická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technická chemiecze
dc.titleStanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivucze
dc.title.alternativeDetermination of antioxidant activity of phenolic compounds in beereng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
MartinkováZ_Stanovení antioxidační_LČ_2cast_2009.pdf
Velikost:
234.99 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
ČeslováL_Stanovení antioxidační_ZM_2009.doc
Velikost:
27.5 KB
Formát:
Microsoft Word