Publikace: Stanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivu
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Martinková, Zdeňka
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Literární rešerše je věnována problematice antioxidantů především z pohledu jejich prospěšného vlivu na lidské zdraví. Dále je literární rešerše zaměřena na polyfenolické látky obsažené v chmelu a pivu a metod pro určení jejich antioxidační aktivity. Ke stanovení antioxidační aktivity polyfenolických látek v pivu byly použity tři optimalizované metody. Metody ABTS a DPPH, které jsou založeny na zhášení syntetických radikálů a metoda FRAP založena na redoxních vlastnostech železitého komplexu.
Popis
Klíčová slova
Antioxidační aktivita, chmel, pivo, polyfenolické látky, Antioxidant Activity, hops, Beer, polyphenolic compounds