Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení antioxidační aktivity fenolických látek v pivu

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Martinková, Zdeňka

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Literární rešerše je věnována problematice antioxidantů především z pohledu jejich prospěšného vlivu na lidské zdraví. Dále je literární rešerše zaměřena na polyfenolické látky obsažené v chmelu a pivu a metod pro určení jejich antioxidační aktivity. Ke stanovení antioxidační aktivity polyfenolických látek v pivu byly použity tři optimalizované metody. Metody ABTS a DPPH, které jsou založeny na zhášení syntetických radikálů a metoda FRAP založena na redoxních vlastnostech železitého komplexu.

Popis

Klíčová slova

Antioxidační aktivita, chmel, pivo, polyfenolické látky, Antioxidant Activity, hops, Beer, polyphenolic compounds

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By