Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Studie analytického stanovení biogenních aminů v poživatinách

Diplomová práce
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Taurková, Hana

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganismů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů ve sladu, mladině a pivě pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí.

Popis

Klíčová slova

biogenní aminy, putrescin, cadaverin, histamin, tryptamin, tyramin, slad, mladina, pivo, Chromatografie, kapalinová chromatografie

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By