Publikace: Studie analytického stanovení biogenních aminů v poživatinách
Diplomová práce| dc.contributor.advisor | Královský, Josef | cze |
| dc.contributor.author | Taurková, Hana | |
| dc.contributor.referee | cze | |
| dc.date.accepted | 1997 | cze |
| dc.date.accessioned | 2007-09-30T11:58:30Z | |
| dc.date.available | 2007-09-30T11:58:30Z | |
| dc.date.issued | 1997 | |
| dc.description.abstract | Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách dekarboxylací volných aminokyselin. Tato reakce bývá většinou katalyzovaná činností technologicky škodlivých mikroorganismů. Práce se zabývá stanovením biogenních aminů ve sladu, mladině a pivě pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie s UV detekcí. | cze |
| dc.description.abstract-translated | cze | |
| dc.description.department | cze | |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 52 s. | cze |
| dc.format.extent | cze | |
| dc.format.mimetype | cze | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D8114 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/16811 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | cze | |
| dc.subject | biogenní aminy | cze |
| dc.subject | putrescin | cze |
| dc.subject | cadaverin | cze |
| dc.subject | histamin | cze |
| dc.subject | tryptamin | cze |
| dc.subject | tyramin | cze |
| dc.subject | slad | cze |
| dc.subject | mladina | cze |
| dc.subject | pivo | cze |
| dc.subject | Chromatografie | cze |
| dc.subject | kapalinová chromatografie | cze |
| dc.thesis.degree-discipline | hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | cze | |
| dc.thesis.degree-name | cze | |
| dc.thesis.degree-program | cze | |
| dc.title | Studie analytického stanovení biogenních aminů v poživatinách | cze |
| dc.title.alternative | Study of analytical determination of biogenic amines in food | cze |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |