Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Chia semínka jako zdroj antioxidantů a esenciálních mastných kyselin

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Vitoušová, Kristýna

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zaměřuje na nový druh funkční potraviny, a to Chia semena. První část se zabývá obecnou charakteristikou a vlastnostmi Chia semen. Následně je rozebráno jejich složení a obsah nejdůležitějších složek, zejména antioxidantů a esenciálních mastných kyselin. Jsou popsány jejich vlastnosti, využití a vliv na lidské zdraví. A v poslední řadě jsou zmíněny analytické metody, využívané při stanovování uvedených komponent v Chia semenech.

Popis

Klíčová slova

Chia semena, antioxidanty, esenciální mastné kyseliny, Chia seeds, antioxidants, essential fatty acids

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By