Publikace: Význam a stanovení sacharidů v alkoholických kvašených nápojích
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Řezková, Soňa | cze |
| dc.contributor.author | Kříž, Martin | |
| dc.date.accepted | 2015 | cze |
| dc.date.accessioned | 2015-09-27T10:27:31Z | |
| dc.date.available | 2015-09-27T10:27:31Z | |
| dc.date.embargo | 2035-07-15 | cze |
| dc.date.issued | 2015 | |
| dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá obsahem sacharidů v medovinách a vínech. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti sacharidů, jejich izolace z potravinářské matrice a stanovení pomocí chemických a instrumentálních metod. Druhá část práce zahrnuje experimentální výsledky stanovení cukrů ve vybraných vzorcích medovin a vín a jejich porovnání s literaturou. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This bachelor work deals with content of carbohydrates in meads and wines. Theoretical part describes the physical-chemical properties of saccharides, their isolation from the food matrix and determination by chemical and instrumental methods. The second part includes the experimental results of measurement of sugars in selected samples meads and wines and compares them with the literature. | eng |
| dc.description.defence | Student úspěaně obhájil bakalářskou práci a zodpověděl dotazy komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 49 s. | cze |
| dc.format.extent | 1190126 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D33226 | cze |
| dc.identifier.stag | 27798 | cze |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/61115 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Práce není přístupná | cze |
| dc.subject | saccharides | cze |
| dc.subject | wine | cze |
| dc.subject | mead | cze |
| dc.subject | determination of saccharides | cze |
| dc.subject | sacharidy | cze |
| dc.subject | víno | cze |
| dc.subject | medovina | cze |
| dc.subject | stanovení sacharidů | cze |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Význam a stanovení sacharidů v alkoholických kvašených nápojích | cze |
| dc.title.alternative | Importance and Determination of Carbohydrates in Alcoholic Fermented Beverages | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- KrizM_Vyznam a stanoveni_SR_2015.pdf
- Velikost:
- 1.13 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- bakalářská práce
Načítá se...
- Název:
- RezkovaS_Vyznam a stanoveni_MK_2015.pdf
- Velikost:
- 283.41 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- posudek vedoucího