Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Význam a stanovení sacharidů v alkoholických kvašených nápojích

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kříž, Martin

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá obsahem sacharidů v medovinách a vínech. V teoretické části jsou popsány fyzikálně-chemické vlastnosti sacharidů, jejich izolace z potravinářské matrice a stanovení pomocí chemických a instrumentálních metod. Druhá část práce zahrnuje experimentální výsledky stanovení cukrů ve vybraných vzorcích medovin a vín a jejich porovnání s literaturou.

Popis

Klíčová slova

saccharides, wine, mead, determination of saccharides, sacharidy, víno, medovina, stanovení sacharidů

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By