Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Obsah antioxidantů v sušeném ovoci

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Rydval, Jakub

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce je zaměřena na studium a stanovení antioxidační kapacity a celkového obsahu fenolických látek v sušeném ovoci (banán, ananas, kiwi, mango, pitahaya) a porovnání obsahu těchto látek v běžně sušeném ovoci vs. v ovoci lyofilizovaném. Fenolické látky byly stanoveny spektrofotometricky pomocí Folin-Ciocalteuho činidla. Antioxidační kapacita byla stanovena rovněž spektrofotometricky metodou DPPH. Výsledky obou stanovení byly statisticky zpracovány. Obsah fenolických látek i antioxidační kapacita u lyofilizovaných vzorků byly většinou výrazně vyšší.

Popis

Klíčová slova

sušené ovoce, lyofilizace, antioxidační kapacita, fenolické látky, DPPH, Folin-Ciocalteu, dried fruit, freeze-drying, antioxidant capacity, phenolic compounds, DPPH, Folin-Ciocalteu

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By