Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv lyofilizace na vlastnosti dýňového prášku

Diplomová práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorŠtěpánková, Michaela
dc.contributor.refereeVelichová, Helena
dc.date.accepted2023-06-06
dc.date.accessioned2023-08-15T08:01:28Z
dc.date.available2023-08-15T08:01:28Z
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-04-21
dc.description.abstractPrvní část diplomové práce popisuje dýně, jejich druhy, klimatické a pěstitelské požadavky, výživovou hodnotu a význam v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Druhá část práce se zabývá pojmem lyofilizace, popisuje její princip a průběh, výhody i nevýhody a také její využití. Třetí část této práce obsahuje stručné informace o fyzikálních a chemických parametrech, které byly v této práci zvoleny pro charakterizaci dýňového prášku sušeného pomocí různě nastavených parametrů při lyofilizaci. Vybrané parametry byly vyhodnoceny v závěrečné části.cze
dc.description.abstract-translatedThe first part of the master's thesis describes pumpkins, their varieties, climatic and cultivation conditions, nutritional value, and their significance in the food and pharmaceutical industry. The second part focuses on lyophilization, defines the term, describes the crucial principles and the process itself, and pays attention to its uses, advantages, and disadvantages. The third part includes information about physical and chemical parameters used to characterize the pumpkin powder, freeze-dried based on various lyophilization settings. Selected parameters were evaluated in the final section.eng
dc.description.defenceStudentka seznámila členy zkušební komise s obsahem své diplomové práce, poté byla seznámena s posudky vedoucího a oponenta diplomové práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta diplomové práce a členů zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format79 s.
dc.identifier.stag45948
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/81859
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectantioxidantycze
dc.subjectfenolické látkycze
dc.subjectfunkční vlastnosticze
dc.subjectkarotenycze
dc.subjectsorpce vlhkosticze
dc.subjectantioxidantseng
dc.subjectphenolic substanceseng
dc.subjectfunctional propertieseng
dc.subjectcaroteneseng
dc.subjectmoisture sorptioneng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programHodnocení a analýza potravincze
dc.titleVliv lyofilizace na vlastnosti dýňového práškucze
dc.title.alternativeThe characteristics of freeze-dried pumpkin powdereng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
StepankovaM_Vliv_lyofilizace_LC_2023.pdf
Velikost:
2.9 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Vliv_lyofilizace_MS_2023.pdf
Velikost:
135.98 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
VelichovaH_Vliv_lyofilizace_MS_2023.pdf
Velikost:
769.61 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce