Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv lyofilizace na vlastnosti dýňového prášku

Diplomová práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Štěpánková, Michaela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

První část diplomové práce popisuje dýně, jejich druhy, klimatické a pěstitelské požadavky, výživovou hodnotu a význam v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Druhá část práce se zabývá pojmem lyofilizace, popisuje její princip a průběh, výhody i nevýhody a také její využití. Třetí část této práce obsahuje stručné informace o fyzikálních a chemických parametrech, které byly v této práci zvoleny pro charakterizaci dýňového prášku sušeného pomocí různě nastavených parametrů při lyofilizaci. Vybrané parametry byly vyhodnoceny v závěrečné části.

Popis

Klíčová slova

antioxidanty, fenolické látky, funkční vlastnosti, karoteny, sorpce vlhkosti, antioxidants, phenolic substances, functional properties, carotenes, moisture sorption

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By