Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Technologie a vlastnosti konzumního mléka

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Panáčková, Veronika

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce byla vytvořena jako literární rešerše zabývající se získáváním mléka a jeho dalším zpracováním. Popisuje technologii výroby konzumního mléka, a to včetně jednotlivých fází výroby. Dále porovnává složení kravského mléka s mlékem ovčím, kozím, mateřským a také srovnává výhody a nevýhody konzumace mléka s ohledem na lidské zdraví.

Popis

Klíčová slova

mléko, mlékárenská technologie, složení mléka, alergie, milk, dairy technology, milk composition, allergy

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By