Publikace: Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek v čokoládě
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Matysová, Sára
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce se zabývá využitím moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v čokoládě. Teoretická část shrnuje informace o způsobu výroby čokolády a jejím chemickém složení. Dále se věnuje procesu alkalizace a jeho vlivu na obsah biologicky aktivních látek. Praktická část bakalářské práce je věnována stanovení celkového obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity extraktů připravených z čokolády pomocí různých spektrofotometrických metod.
Popis
Klíčová slova
čokoláda, kakaovník, alkalizace, biologicky aktivní látky, DPPH, ABTS, TPC, antioxidační aktivita, chocolate, cocoa, alkalisation, biological active compounds, DPPH, ABTS, TPC, antioxidant activity