Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek v čokoládě

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Matysová, Sára

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce se zabývá využitím moderních analytických technik pro analýzu biologicky aktivních látek obsažených v čokoládě. Teoretická část shrnuje informace o způsobu výroby čokolády a jejím chemickém složení. Dále se věnuje procesu alkalizace a jeho vlivu na obsah biologicky aktivních látek. Praktická část bakalářské práce je věnována stanovení celkového obsahu fenolických látek a antioxidační kapacity extraktů připravených z čokolády pomocí různých spektrofotometrických metod.

Popis

Klíčová slova

čokoláda, kakaovník, alkalizace, biologicky aktivní látky, DPPH, ABTS, TPC, antioxidační aktivita, chocolate, cocoa, alkalisation, biological active compounds, DPPH, ABTS, TPC, antioxidant activity

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By