Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití uhlíkových elektrod v analýze potravin

Disertační práceopen access
dc.contributor.authorŽabčíková, Simona
dc.contributor.refereeNavrátilová, Zuzana
dc.contributor.refereeVyskočil, Vlastimil
dc.date.accepted2018-09-14
dc.date.accessioned2018-09-26T10:07:00Z
dc.date.available2018-09-26T10:07:00Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-09-06
dc.description.abstractPráce se zabývá přípravou, charakterizací a použitím uhlíkových elektrod v analýze potravin. Převážná část je věnována uhlíkovým pastovým elektrodám, jejich vlastnostem a modifikacím pro stanovení vybraných analytů. V modelových i reálných vzorcích byl stanovován akrylamid, dále vitamíny rozpustné v tucích nebo vitamín C a flavonoidy. Uhlíková pastová elektroda byla rovněž použita pro zhodnocení oxidační stability jedlého oleje. V práci byly využity různé elektrochemické metody, převážně však cyklická voltametrie, square wave voltametrie a diferenčně pulzní voltametrie.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis is focused on preparing, characterization and utilizing of carbon electrodes in analysis of foodstuffs. It is devoted to properties, characterization and modifications of carbon paste electrodes for determination of target analytes. The acrylamide, lipophilic vitamins, ascorbic acid or flavonoids were determined in model and real samples. The carbon paste electrode was also used for evaluation of oxidative stability of edible oil. The cyclic voltammetry, square wave voltammetry and differential pulse voltammetry were used as electrochemical tools for determination of analytes.eng
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format215 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD38802
dc.identifier.stag36813
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/71933
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectuhlíková pastová elektrodacze
dc.subjectmodifikované elektrodycze
dc.subjectakrylamidcze
dc.subjectvitamínycze
dc.subjectflavonoidycze
dc.subjectcarbon paste electrodeeng
dc.subjectmodified electrodeseng
dc.subjectacrylamideeng
dc.subjectvitaminseng
dc.subjectflavonoidseng
dc.thesis.degree-disciplineAnalytická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-namePh.D.
dc.thesis.degree-programAnalytická chemiecze
dc.titleVyužití uhlíkových elektrod v analýze potravincze
dc.title.alternativeUsing of carbon electrodes in analysis of foodstuffseng
dc.typedisertační prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 5 z 6
Načítá se...
Náhled
Název:
Disertace_Zabcikova_2018.pdf
Velikost:
14.07 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
Teze_Disertacni_prace_Zabcikova_2018.pdf
Velikost:
243.71 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Anotace
Načítá se...
Náhled
Název:
Posudek_skolitele_ZabcikovaS_2018.pdf.PDF
Velikost:
15.14 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
Posudek_oponenta_doc.Navratilova_2018.pdf.PDF
Velikost:
34.1 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce
Načítá se...
Náhled
Název:
Posudek_oponenta_doc.Vyskocil_2018.pdf.PDF
Velikost:
44.47 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce