Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Využití uhlíkových elektrod v analýze potravin

Disertační práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Žabčíková, Simona

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Práce se zabývá přípravou, charakterizací a použitím uhlíkových elektrod v analýze potravin. Převážná část je věnována uhlíkovým pastovým elektrodám, jejich vlastnostem a modifikacím pro stanovení vybraných analytů. V modelových i reálných vzorcích byl stanovován akrylamid, dále vitamíny rozpustné v tucích nebo vitamín C a flavonoidy. Uhlíková pastová elektroda byla rovněž použita pro zhodnocení oxidační stability jedlého oleje. V práci byly využity různé elektrochemické metody, převážně však cyklická voltametrie, square wave voltametrie a diferenčně pulzní voltametrie.

Popis

Klíčová slova

uhlíková pastová elektroda, modifikované elektrody, akrylamid, vitamíny, flavonoidy, carbon paste electrode, modified electrodes, acrylamide, vitamins, flavonoids

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By