Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Antimicrobial activity of the extracts from the Sea buckthorn berries (Hippophae rhamnoides L.) against bacteria of the genus Arcobacter

Konferenční objektopen accesspeer-reviewedpostprint
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kučerová, Simona
Šilha, David
Vytřasová, Jarmila
Švecová, Blanka

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Československá společnost mikrobiologická

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

The number of multiresistant strains of bacteria has been increasing rapidly in the last few years. Same can be said for arcobacters, where the resistance against some common antibiotics has been proven. Bacteria of the genus Arcobacter can be a cause of unpleasant diseases not only for animals but also for humans. Therefore their existence in food has to be eliminated. The aim of this project was to test the survival of these microorganisms in the presence of the extracts from sea buckthorn berries. The results of this study show that the sea buckthorn has a bright future as an antimicrobial agent against bacteria of the genus Arcobacter.

Popis

Klíčová slova

sea buckthorn, antimicrobial effect, Arcobacter spp., natural extract, rakytník, antimikrobiální vliv, Arcobacter spp., přírodní extrakt

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By