Publikace: Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek
Diplomová práceOmezený přístupNačítá se...
Datum
Autoři
Zapletal, Tomáš
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou.
Popis
Klíčová slova
syrová strava, pohanka, antioxidační kapacita, sušení, stabilita tuků, raw food, buckwheat, antioxidant capacity, drying, stability of fats