Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek

Diplomová práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Zapletal, Tomáš

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou.

Popis

Klíčová slova

syrová strava, pohanka, antioxidační kapacita, sušení, stabilita tuků, raw food, buckwheat, antioxidant capacity, drying, stability of fats

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By