Publikace: Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek
Diplomová práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | |
| dc.contributor.author | Zapletal, Tomáš | |
| dc.contributor.referee | Moťková, Petra | |
| dc.date.accepted | 2017-06-05 | |
| dc.date.accessioned | 2017-06-22T06:09:59Z | |
| dc.date.available | 2017-06-22T06:09:59Z | |
| dc.date.issued | 2017 | |
| dc.date.submitted | 2017-05-15 | |
| dc.description.abstract | Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This thesis deals with the quality parameters of buckwheat-based cookies during drying at moderate temperatures. Several types of alternative dietary lifestyles as well as ingredients used for cookies preparation and analytical methods are described in the theoretical part. The experimental part was focused on the determination of the chosen quality parameters in laboratory-prepared buckwheat cookies. The results were compared with scholarly literature. | eng |
| dc.description.defence | Student úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | |
| dc.identifier.signature | D37227 | |
| dc.identifier.stag | 33337 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/68449 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Pouze v rámci univerzity | |
| dc.subject | syrová strava | cze |
| dc.subject | pohanka | cze |
| dc.subject | antioxidační kapacita | cze |
| dc.subject | sušení | cze |
| dc.subject | stabilita tuků | cze |
| dc.subject | raw food | eng |
| dc.subject | buckwheat | eng |
| dc.subject | antioxidant capacity | eng |
| dc.subject | drying | eng |
| dc.subject | stability of fats | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ing. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek | cze |
| dc.title.alternative | The effect of moderate drying temperatures on the quality of buckwheat-based cookies | eng |
| dc.type | diplomová práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 3 z 3
Načítá se...
- Název:
- ZapletalT_Vliv_nizkych_LC_2017.pdf
- Velikost:
- 3.35 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- CervenkaL_Vliv_nizkych_TZ_2017.pdf
- Velikost:
- 1.66 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- MotkovaP_Vliv_nizkych_TZ_2017.pdf
- Velikost:
- 2.25 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek oponenta práce