Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek

Diplomová práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorZapletal, Tomáš
dc.contributor.refereeMoťková, Petra
dc.date.accepted2017-06-05
dc.date.accessioned2017-06-22T06:09:59Z
dc.date.available2017-06-22T06:09:59Z
dc.date.issued2017
dc.date.submitted2017-05-15
dc.description.abstractTato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry u laboratorně připravených vzorků pohankových sušenek. V závěru práce jsou uvedena naměřená data, která byla porovnána s odbornou literaturou.cze
dc.description.abstract-translatedThis thesis deals with the quality parameters of buckwheat-based cookies during drying at moderate temperatures. Several types of alternative dietary lifestyles as well as ingredients used for cookies preparation and analytical methods are described in the theoretical part. The experimental part was focused on the determination of the chosen quality parameters in laboratory-prepared buckwheat cookies. The results were compared with scholarly literature.eng
dc.description.defenceStudent úspěšně obhájil diplomovou práci a zodpověděl otázky komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)
dc.identifier.signatureD37227
dc.identifier.stag33337
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/68449
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPouze v rámci univerzity
dc.subjectsyrová stravacze
dc.subjectpohankacze
dc.subjectantioxidační kapacitacze
dc.subjectsušenícze
dc.subjectstabilita tukůcze
dc.subjectraw foodeng
dc.subjectbuckwheateng
dc.subjectantioxidant capacityeng
dc.subjectdryingeng
dc.subjectstability of fatseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameIng.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleVliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenekcze
dc.title.alternativeThe effect of moderate drying temperatures on the quality of buckwheat-based cookieseng
dc.typediplomová prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 3 z 3
Načítá se...
Náhled
Název:
ZapletalT_Vliv_nizkych_LC_2017.pdf
Velikost:
3.35 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Vliv_nizkych_TZ_2017.pdf
Velikost:
1.66 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
MotkovaP_Vliv_nizkych_TZ_2017.pdf
Velikost:
2.25 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce