Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách

Bakalářská práceOmezený přístup
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Kachlíková, Eliška

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Je známo, že vaření vyvolává významné změny v chemickém složení, což ovlivňuje biologickou dostupnost a obsah látek v ovoci a zelenině. Kulinářské úpravy prokazatelně ovlivňují obsah živin a zdraví podporujících sloučenin jako je například vitamín C. Tato studie se zabývala zkoumáním ztrát vitamínu C (kyseliny askorbové) během kulinářských úprav.

Popis

Klíčová slova

Kyselina askorbová, stabilita, kulinární úpravy, Ascorbic acid, retention, kitchen treatments

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By