Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách

Bakalářská práceOmezený přístup
dc.contributor.advisorČervenka, Libor
dc.contributor.authorKachlíková, Eliška
dc.date.accepted2010
dc.date.accessioned2010-10-01T15:21:07Z
dc.date.available2010-10-01T15:21:07Z
dc.date.issued2010
dc.description.abstractJe známo, že vaření vyvolává významné změny v chemickém složení, což ovlivňuje biologickou dostupnost a obsah látek v ovoci a zelenině. Kulinářské úpravy prokazatelně ovlivňují obsah živin a zdraví podporujících sloučenin jako je například vitamín C. Tato studie se zabývala zkoumáním ztrát vitamínu C (kyseliny askorbové) během kulinářských úprav.cze
dc.description.abstract-translatedIt is known that cooking causes significant changes in chemical composition, which affects bioaivability and content of substances in fruit and vegetables. Culinary modifications demonstrably affects content of nutritive substances and healt-supporting compounds like vitamin C. This study was concerned with examining retention of vitamin C (ascorbic acid) during culinary modifications.eng
dc.description.defenceStudentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise.cze
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format41 s.cze
dc.format.extent497777 bytes
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD23358
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/37344
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsPráce není přístupnácze
dc.subjectKyselina askorbovácze
dc.subjectstabilitacze
dc.subjectkulinární úpravycze
dc.subjectAscorbic acideng
dc.subjectretentioneng
dc.subjectkitchen treatmentseng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleStabilita vitamínu C při různých kulinárních úpraváchcze
dc.title.alternativeThe stability of vitamine C during various kitchen treatmentseng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
KachlíkováE_Vitamin C_LČ_2010.pdf
Velikost:
486.11 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_Stabilita vitaminu C_EK_2010.pdf
Velikost:
95.55 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format