Publikace: Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách
Bakalářská práceOmezený přístup| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | |
| dc.contributor.author | Kachlíková, Eliška | |
| dc.date.accepted | 2010 | |
| dc.date.accessioned | 2010-10-01T15:21:07Z | |
| dc.date.available | 2010-10-01T15:21:07Z | |
| dc.date.issued | 2010 | |
| dc.description.abstract | Je známo, že vaření vyvolává významné změny v chemickém složení, což ovlivňuje biologickou dostupnost a obsah látek v ovoci a zelenině. Kulinářské úpravy prokazatelně ovlivňují obsah živin a zdraví podporujících sloučenin jako je například vitamín C. Tato studie se zabývala zkoumáním ztrát vitamínu C (kyseliny askorbové) během kulinářských úprav. | cze |
| dc.description.abstract-translated | It is known that cooking causes significant changes in chemical composition, which affects bioaivability and content of substances in fruit and vegetables. Culinary modifications demonstrably affects content of nutritive substances and healt-supporting compounds like vitamin C. This study was concerned with examining retention of vitamin C (ascorbic acid) during culinary modifications. | eng |
| dc.description.defence | Studentka přednesla obhajobu své bakalářské práce a zodpověděla dotazy zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 41 s. | cze |
| dc.format.extent | 497777 bytes | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D23358 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/37344 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Práce není přístupná | cze |
| dc.subject | Kyselina askorbová | cze |
| dc.subject | stabilita | cze |
| dc.subject | kulinární úpravy | cze |
| dc.subject | Ascorbic acid | eng |
| dc.subject | retention | eng |
| dc.subject | kitchen treatments | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Stabilita vitamínu C při různých kulinárních úpravách | cze |
| dc.title.alternative | The stability of vitamine C during various kitchen treatments | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- KachlíkováE_Vitamin C_LČ_2010.pdf
- Velikost:
- 486.11 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- CervenkaL_Stabilita vitaminu C_EK_2010.pdf
- Velikost:
- 95.55 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format