Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií

Disertační práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Šilarová, Petra

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato dizertační práce se zabývá analýzou látek s antioxidačními účinky v přírodních matricích pomocí kapalinové chromatografie. Je sledována degradace katechinů v zeleném čaji po dobu 6 hodin v jednom nálevu a také vliv dlouhodobého skladovaní na obsah zdraví prospěšných látek. Dále je zkoumán vliv úpravy vzorku černého bezu (sušení a mražení) na obsah antokyanů a vliv úpravy vzorku ječmene na obsah volných a vázaných látek v ječmeni. V neposlední řadě je studován vliv tepelné úpravy lilku na obsah kyseliny chlorogenové.

Popis

Klíčová slova

zelený čaj, černý bez, ječmen, lilek, katechiny, antokyany, fenolické látky, kapalinová chromatografie, green tea, elderberry, barley, eggplant, catechins, anthocyanins, polyphenols, liquid chromatography

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By