Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií

Disertační práceopen access
dc.contributor.authorŠilarová, Petra
dc.contributor.refereeBěláková, Sylvie
dc.contributor.refereeUrban, Jiří
dc.date.accepted2018-09-18
dc.date.accessioned2018-09-26T10:06:54Z
dc.date.available2018-09-26T10:06:54Z
dc.date.issued2018
dc.date.submitted2018-07-16
dc.description.abstractTato dizertační práce se zabývá analýzou látek s antioxidačními účinky v přírodních matricích pomocí kapalinové chromatografie. Je sledována degradace katechinů v zeleném čaji po dobu 6 hodin v jednom nálevu a také vliv dlouhodobého skladovaní na obsah zdraví prospěšných látek. Dále je zkoumán vliv úpravy vzorku černého bezu (sušení a mražení) na obsah antokyanů a vliv úpravy vzorku ječmene na obsah volných a vázaných látek v ječmeni. V neposlední řadě je studován vliv tepelné úpravy lilku na obsah kyseliny chlorogenové.cze
dc.description.abstract-translatedThis dissertation thesis is focused on analysis of antioxidants in natural matrices using liquid chromatography. The catechin degradation in green tea was monitored for 6 hours of the same infusion, as well as the influence of long-term storage on green tea catechins was monitored. Further, the influence of sample preparation of elderberry (dried and frozen) on the anthocyanin content was monitored. Then the influence of sample preparation of barley on the content of free and bounded polyphenols in barley were investigated. Last but not least, the influence of heat sample preparation of eggplant on content of chlorogenic acid was studied.eng
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format101 s.
dc.identifierUniverzitní knihovna (studovna)cze
dc.identifier.signatureD38796
dc.identifier.stag36608
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/71924
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectzelený čajcze
dc.subjectčerný bezcze
dc.subjectječmencze
dc.subjectlilekcze
dc.subjectkatechinycze
dc.subjectantokyanycze
dc.subjectfenolické látkycze
dc.subjectkapalinová chromatografiecze
dc.subjectgreen teaeng
dc.subjectelderberryeng
dc.subjectbarleyeng
dc.subjecteggplanteng
dc.subjectcatechinseng
dc.subjectanthocyaninseng
dc.subjectpolyphenolseng
dc.subjectliquid chromatographyeng
dc.thesis.degree-disciplineAnalytická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-namePh.D.
dc.thesis.degree-programAnalytická chemiecze
dc.titleAnalýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometriícze
dc.title.alternativeAnalysis of antioxidants in natural matrices using liquideng
dc.typedisertační prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 5 z 5
Načítá se...
Náhled
Název:
Analyza_antioxidantu_Petra_Silarova_3.pdf
Velikost:
996.95 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
Teze_Petra_Silarova_3.pdf
Velikost:
996.95 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Anotace
Načítá se...
Náhled
Název:
posudek_skolitele.pdf
Velikost:
307.5 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce
Načítá se...
Náhled
Název:
posudky_oponentu.pdf
Velikost:
3.85 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek oponenta práce
Načítá se...
Náhled
Název:
zapis_obhajoby.pdf
Velikost:
450.88 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Průběh obhajoby práce