Publikace: Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií
Disertační práceopen access| dc.contributor.author | Šilarová, Petra | |
| dc.contributor.referee | Běláková, Sylvie | |
| dc.contributor.referee | Urban, Jiří | |
| dc.date.accepted | 2018-09-18 | |
| dc.date.accessioned | 2018-09-26T10:06:54Z | |
| dc.date.available | 2018-09-26T10:06:54Z | |
| dc.date.issued | 2018 | |
| dc.date.submitted | 2018-07-16 | |
| dc.description.abstract | Tato dizertační práce se zabývá analýzou látek s antioxidačními účinky v přírodních matricích pomocí kapalinové chromatografie. Je sledována degradace katechinů v zeleném čaji po dobu 6 hodin v jednom nálevu a také vliv dlouhodobého skladovaní na obsah zdraví prospěšných látek. Dále je zkoumán vliv úpravy vzorku černého bezu (sušení a mražení) na obsah antokyanů a vliv úpravy vzorku ječmene na obsah volných a vázaných látek v ječmeni. V neposlední řadě je studován vliv tepelné úpravy lilku na obsah kyseliny chlorogenové. | cze |
| dc.description.abstract-translated | This dissertation thesis is focused on analysis of antioxidants in natural matrices using liquid chromatography. The catechin degradation in green tea was monitored for 6 hours of the same infusion, as well as the influence of long-term storage on green tea catechins was monitored. Further, the influence of sample preparation of elderberry (dried and frozen) on the anthocyanin content was monitored. Then the influence of sample preparation of barley on the content of free and bounded polyphenols in barley were investigated. Last but not least, the influence of heat sample preparation of eggplant on content of chlorogenic acid was studied. | eng |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 101 s. | |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (studovna) | cze |
| dc.identifier.signature | D38796 | |
| dc.identifier.stag | 36608 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/71924 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | zelený čaj | cze |
| dc.subject | černý bez | cze |
| dc.subject | ječmen | cze |
| dc.subject | lilek | cze |
| dc.subject | katechiny | cze |
| dc.subject | antokyany | cze |
| dc.subject | fenolické látky | cze |
| dc.subject | kapalinová chromatografie | cze |
| dc.subject | green tea | eng |
| dc.subject | elderberry | eng |
| dc.subject | barley | eng |
| dc.subject | eggplant | eng |
| dc.subject | catechins | eng |
| dc.subject | anthocyanins | eng |
| dc.subject | polyphenols | eng |
| dc.subject | liquid chromatography | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Analytická chemie | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Ph.D. | |
| dc.thesis.degree-program | Analytická chemie | cze |
| dc.title | Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií | cze |
| dc.title.alternative | Analysis of antioxidants in natural matrices using liquid | eng |
| dc.type | disertační práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 5 z 5
Načítá se...
- Název:
- Analyza_antioxidantu_Petra_Silarova_3.pdf
- Velikost:
- 996.95 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- Teze_Petra_Silarova_3.pdf
- Velikost:
- 996.95 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Anotace
Načítá se...
- Název:
- posudek_skolitele.pdf
- Velikost:
- 307.5 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce
Načítá se...
- Název:
- posudky_oponentu.pdf
- Velikost:
- 3.85 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek oponenta práce
Načítá se...
- Název:
- zapis_obhajoby.pdf
- Velikost:
- 450.88 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Průběh obhajoby práce