Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Skořicový aldehyd jako potravinářské aditivum

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Hájková, Kateřina

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Bakalářská práce se zabývá výskytem skořicového aldehydu v přírodních produktech, jeho charakteristikou z chemického hlediska a antimikrobionálními vlastnostmi proti bakteriím, kvasinkám a plísním. Rovněž bylo posuzováno jeho využití v potravinářském průmyslu a v lékařství.

Popis

Klíčová slova

Skořicový aldehyd, skořice, antimikrobionální účinky, Cinnamaldehyde, Cinnamon, Antimicrobial

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By