Publikace: Skořicový aldehyd jako potravinářské aditivum
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Červenka, Libor | cze |
| dc.contributor.author | Hájková, Kateřina | |
| dc.date.accepted | 2009 | cze |
| dc.date.accessioned | 2009-10-05T19:49:42Z | |
| dc.date.available | 2009-10-05T19:49:42Z | |
| dc.date.issued | 2009 | |
| dc.description.abstract | Bakalářská práce se zabývá výskytem skořicového aldehydu v přírodních produktech, jeho charakteristikou z chemického hlediska a antimikrobionálními vlastnostmi proti bakteriím, kvasinkám a plísním. Rovněž bylo posuzováno jeho využití v potravinářském průmyslu a v lékařství. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The Bachelor thesis deals with the occurrence of a cinnamaldehyde in the natural products, the chemical characteristics and antimicrobial properties against bacteria, yeasts and fungi. It was also considered its use in the food industry and medicine. | eng |
| dc.description.department | Katedra analytické chemie | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 47 s. | cze |
| dc.format.extent | 777309 bytes | cze |
| dc.format.mimetype | application/pdf | cze |
| dc.identifier | Univerzitní knihovna (sklad) | cze |
| dc.identifier.signature | D21645 | cze |
| dc.identifier.signature | D21645 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/34694 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | cze |
| dc.subject | Skořicový aldehyd | cze |
| dc.subject | skořice | cze |
| dc.subject | antimikrobionální účinky | cze |
| dc.subject | Cinnamaldehyde | eng |
| dc.subject | Cinnamon | eng |
| dc.subject | Antimicrobial | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Hodnocení a analýza potravin | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | cze |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technologie potravin | cze |
| dc.title | Skořicový aldehyd jako potravinářské aditivum | cze |
| dc.title.alternative | Cinnamaldehyde as a food additive | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- HájkováK_Skořicový aldehyd_LČ_2cast_2009.pdf
- Velikost:
- 759.09 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
Načítá se...
- Název:
- CervenkaL_skoricovy aldehyd_KH_2009.pdf
- Velikost:
- 155.2 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format