Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Skořicový aldehyd jako potravinářské aditivum

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorČervenka, Liborcze
dc.contributor.authorHájková, Kateřina
dc.date.accepted2009cze
dc.date.accessioned2009-10-05T19:49:42Z
dc.date.available2009-10-05T19:49:42Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá výskytem skořicového aldehydu v přírodních produktech, jeho charakteristikou z chemického hlediska a antimikrobionálními vlastnostmi proti bakteriím, kvasinkám a plísním. Rovněž bylo posuzováno jeho využití v potravinářském průmyslu a v lékařství.cze
dc.description.abstract-translatedThe Bachelor thesis deals with the occurrence of a cinnamaldehyde in the natural products, the chemical characteristics and antimicrobial properties against bacteria, yeasts and fungi. It was also considered its use in the food industry and medicine.eng
dc.description.departmentKatedra analytické chemiecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format47 s.cze
dc.format.extent777309 bytescze
dc.format.mimetypeapplication/pdfcze
dc.identifierUniverzitní knihovna (sklad)cze
dc.identifier.signatureD21645cze
dc.identifier.signatureD21645
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/34694
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezenícze
dc.subjectSkořicový aldehydcze
dc.subjectskořicecze
dc.subjectantimikrobionální účinkycze
dc.subjectCinnamaldehydeeng
dc.subjectCinnamoneng
dc.subjectAntimicrobialeng
dc.thesis.degree-disciplineHodnocení a analýza potravincze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.cze
dc.thesis.degree-programChemie a technologie potravincze
dc.titleSkořicový aldehyd jako potravinářské aditivumcze
dc.title.alternativeCinnamaldehyde as a food additiveeng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
HájkováK_Skořicový aldehyd_LČ_2cast_2009.pdf
Velikost:
759.09 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Načítá se...
Náhled
Název:
CervenkaL_skoricovy aldehyd_KH_2009.pdf
Velikost:
155.2 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format