Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Stanovení fluoridových iontů v anorganických solích potravinářské kvality

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Agosztová, Marcela

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku fluoridových iontů obsažených ve fosforečnanových solích potravinářské kvality, dodané od společnosti FOSFA a. s. a na jejich metody stanovení. První část této práce je věnována fosforečnanům, jejich základním vlastnostem, struktuře a využití nejen v potravinářství, ale i průmyslu a domácnostech. Druhá část bakalářské práce je věnována možnostem stanovení fluoridových iontů, zabývá se jednotlivými metodami pro jejich stanovení. Další část práce je věnována stanovení fluoridových iontů jednoduchou analytickou metodou s využitím iontové chromatografie.

Popis

Klíčová slova

fosforečnany, iontová chromatografie, fluoridy, ISE, phosphates, ion chromatography, fluoride

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By