Publikace: Stanovení fluoridových iontů v anorganických solích potravinářské kvality
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Agosztová, Marcela
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku fluoridových iontů obsažených ve fosforečnanových solích potravinářské kvality, dodané od společnosti FOSFA a. s. a na jejich metody stanovení. První část této práce je věnována fosforečnanům, jejich základním vlastnostem, struktuře a využití nejen v potravinářství, ale i průmyslu a domácnostech. Druhá část bakalářské práce je věnována možnostem stanovení fluoridových iontů, zabývá se jednotlivými metodami pro jejich stanovení. Další část práce je věnována stanovení fluoridových iontů jednoduchou analytickou metodou s využitím iontové chromatografie.
Popis
Klíčová slova
fosforečnany, iontová chromatografie, fluoridy, ISE, phosphates, ion chromatography, fluoride