Publikace: Hydrogely na bázi kaštanového škrobu
Bakalářská práceopen accessNačítá se...
Datum
Autoři
Pulec, Vít
Název časopisu
ISSN časopisu
Název svazku
Nakladatel
Univerzita Pardubice
Abstrakt
Byl optimalizován postup izolace škrobu z kaštanu koňského (Aesculus hippocastanum) a z mouky kaštanu setého (Castanea sativa). Izolované škroby byly charakterizovány pomocí skenovacího elektronového mikroskopu a termogravimetrické analýzy. Z těchto dvou škrobů byly připraveny hydrogely na bázi kopolymeru škrobu, kyseliny akrylové a akrylamidu pro potenciální využití v zemědělství. U hydrogelů byl stanoven bobtnací poměr ve vodě a jejich rozpustnost.
Popis
Klíčová slova
škrob, kyselina akrylová, akrylamid, kaštan koňský, kaštan jedlý, skenovací elektronový mikroskop, termogravimetrická analýza, hydrogely, starch, acrylic acid, acrylamide, horse chestnut, edible chestnut, scanning electron microscopy, thermogravimetric analysis, hydrogels