Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Hydrogely na bázi kaštanového škrobu

Bakalářská práceopen access
Načítá se...
Náhled

Datum

Autoři

Pulec, Vít

Název časopisu

ISSN časopisu

Název svazku

Nakladatel

Univerzita Pardubice

Výzkumné projekty

Organizační jednotky

Číslo časopisu

Abstrakt

Byl optimalizován postup izolace škrobu z kaštanu koňského (Aesculus hippocastanum) a z mouky kaštanu setého (Castanea sativa). Izolované škroby byly charakterizovány pomocí skenovacího elektronového mikroskopu a termogravimetrické analýzy. Z těchto dvou škrobů byly připraveny hydrogely na bázi kopolymeru škrobu, kyseliny akrylové a akrylamidu pro potenciální využití v zemědělství. U hydrogelů byl stanoven bobtnací poměr ve vodě a jejich rozpustnost.

Popis

Klíčová slova

škrob, kyselina akrylová, akrylamid, kaštan koňský, kaštan jedlý, skenovací elektronový mikroskop, termogravimetrická analýza, hydrogely, starch, acrylic acid, acrylamide, horse chestnut, edible chestnut, scanning electron microscopy, thermogravimetric analysis, hydrogels

Citace

Permanentní identifikátor

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By