Publikace: Hydrogely na bázi kaštanového škrobu
Bakalářská práceopen access| dc.contributor.advisor | Kalendová, Petra | |
| dc.contributor.author | Pulec, Vít | |
| dc.date.accepted | 2021-08-24 | |
| dc.date.accessioned | 2021-09-06T07:35:36Z | |
| dc.date.available | 2021-09-06T07:35:36Z | |
| dc.date.issued | 2021 | |
| dc.date.submitted | 2021-07-01 | |
| dc.description.abstract | Byl optimalizován postup izolace škrobu z kaštanu koňského (Aesculus hippocastanum) a z mouky kaštanu setého (Castanea sativa). Izolované škroby byly charakterizovány pomocí skenovacího elektronového mikroskopu a termogravimetrické analýzy. Z těchto dvou škrobů byly připraveny hydrogely na bázi kopolymeru škrobu, kyseliny akrylové a akrylamidu pro potenciální využití v zemědělství. U hydrogelů byl stanoven bobtnací poměr ve vodě a jejich rozpustnost. | cze |
| dc.description.abstract-translated | The isolation of starch from horse chestnut (Aesculus hippocastanum) and from edible chestnut flour (Castanea sativa) was optimized. The isolated starches were characterized using scanning electron microscopy and thermogravimetric analysis. The hydrogels based on starch,acrylic acid and acrylamide copolymer were prepared from the isolated chestnut starches for potential use in agriculture. The swelling ratio and solubility of the hydrogels were determined in water. | eng |
| dc.description.defence | Student seznámil členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, vyslechl si posudek vedoucího bakalářské práce. Student poté zodpověděl dotazy zkušební komise. | cze |
| dc.description.department | Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
| dc.format | 49 s. | |
| dc.identifier.stag | 41995 | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/10195/78342 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Univerzita Pardubice | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | škrob | cze |
| dc.subject | kyselina akrylová | cze |
| dc.subject | akrylamid | cze |
| dc.subject | kaštan koňský | cze |
| dc.subject | kaštan jedlý | cze |
| dc.subject | skenovací elektronový mikroskop | cze |
| dc.subject | termogravimetrická analýza | cze |
| dc.subject | hydrogely | cze |
| dc.subject | starch | eng |
| dc.subject | acrylic acid | eng |
| dc.subject | acrylamide | eng |
| dc.subject | horse chestnut | eng |
| dc.subject | edible chestnut | eng |
| dc.subject | scanning electron microscopy | eng |
| dc.subject | thermogravimetric analysis | eng |
| dc.subject | hydrogels | eng |
| dc.thesis.degree-discipline | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Chemie a technická chemie | cze |
| dc.title | Hydrogely na bázi kaštanového škrobu | cze |
| dc.title.alternative | Hydrogels based on chestnut starch | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dspace.entity.type | Publication |
Soubory
Původní svazek
1 - 2 z 2
Načítá se...
- Název:
- PulecV_Hydrogely_na_bazi_PK_2021.pdf
- Velikost:
- 3.19 MB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Plný text práce
Načítá se...
- Název:
- KalendovaP_Hydrogely_na_bazi_VP_2021.pdf
- Velikost:
- 370.01 KB
- Formát:
- Adobe Portable Document Format
- Popis:
- Posudek vedoucího práce