Digitální knihovna UPCE přechází na novou verzi. Omluvte prosím případné komplikace. / The UPCE Digital Library is migrating to a new version. We apologize for any inconvenience.

Publikace:
Hydrogely na bázi kaštanového škrobu

Bakalářská práceopen access
dc.contributor.advisorKalendová, Petra
dc.contributor.authorPulec, Vít
dc.date.accepted2021-08-24
dc.date.accessioned2021-09-06T07:35:36Z
dc.date.available2021-09-06T07:35:36Z
dc.date.issued2021
dc.date.submitted2021-07-01
dc.description.abstractByl optimalizován postup izolace škrobu z kaštanu koňského (Aesculus hippocastanum) a z mouky kaštanu setého (Castanea sativa). Izolované škroby byly charakterizovány pomocí skenovacího elektronového mikroskopu a termogravimetrické analýzy. Z těchto dvou škrobů byly připraveny hydrogely na bázi kopolymeru škrobu, kyseliny akrylové a akrylamidu pro potenciální využití v zemědělství. U hydrogelů byl stanoven bobtnací poměr ve vodě a jejich rozpustnost.cze
dc.description.abstract-translatedThe isolation of starch from horse chestnut (Aesculus hippocastanum) and from edible chestnut flour (Castanea sativa) was optimized. The isolated starches were characterized using scanning electron microscopy and thermogravimetric analysis. The hydrogels based on starch,acrylic acid and acrylamide copolymer were prepared from the isolated chestnut starches for potential use in agriculture. The swelling ratio and solubility of the hydrogels were determined in water.eng
dc.description.defenceStudent seznámil členy zkušební komise s obsahem své bakalářské práce, vyslechl si posudek vedoucího bakalářské práce. Student poté zodpověděl dotazy zkušební komise.cze
dc.description.departmentFakulta chemicko-technologickácze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze
dc.format49 s.
dc.identifier.stag41995
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/10195/78342
dc.language.isocze
dc.publisherUniverzita Pardubicecze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectškrobcze
dc.subjectkyselina akrylovácze
dc.subjectakrylamidcze
dc.subjectkaštan koňskýcze
dc.subjectkaštan jedlýcze
dc.subjectskenovací elektronový mikroskopcze
dc.subjecttermogravimetrická analýzacze
dc.subjecthydrogelycze
dc.subjectstarcheng
dc.subjectacrylic acideng
dc.subjectacrylamideeng
dc.subjecthorse chestnuteng
dc.subjectedible chestnuteng
dc.subjectscanning electron microscopyeng
dc.subjectthermogravimetric analysiseng
dc.subjecthydrogelseng
dc.thesis.degree-disciplineChemie a technická chemiecze
dc.thesis.degree-grantorUniverzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologickácze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programChemie a technická chemiecze
dc.titleHydrogely na bázi kaštanového škrobucze
dc.title.alternativeHydrogels based on chestnut starcheng
dc.typebakalářská prácecze
dspace.entity.typePublication

Soubory

Původní svazek

Nyní se zobrazuje 1 - 2 z 2
Načítá se...
Náhled
Název:
PulecV_Hydrogely_na_bazi_PK_2021.pdf
Velikost:
3.19 MB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Plný text práce
Načítá se...
Náhled
Název:
KalendovaP_Hydrogely_na_bazi_VP_2021.pdf
Velikost:
370.01 KB
Formát:
Adobe Portable Document Format
Popis:
Posudek vedoucího práce